Yaşlıları Anlamak Ve Doğru İletişim Kurmak

Yaşlıları Anlamak Ve Doğru İletişim Kurmak

Yaşlılık nedir? Yaşlı olmak nasıldır nasıl hissettirir? Bu yazımızda bu konunun üzerinde duracağız.

Yaşlılık, yaşanmış bir ömür anlamına gelir. Birçok insandan çok daha şanslı olup kendisiyle çok daha fazla vakit geçirebilmiş olmak demektir. Tüm bunlara rağmen hayatına bu şekilde bakmak konusunda epey zorlanan kişilerin olduğunu görebiliyoruz. Tanıdığımız birçok yaşlının hayatına dair pişmanlıkları var ve bu pişmanlıklar onları mutsuzluğa sürüklüyor. Halbuki yaptığımız seçimlerin en iyi seçim olduğunu bilmeli hayatımızı sevgiyle kucaklamalıyız.

Yaşlılıkla birlikte gelen beden şikayetleri, kendini sürekli eskiyle kıyaslama, ölüme yaklaştığını düşünme, geçmişte yaptığı veya yapamadığı her şeyin yasını tutma mevcut durumu kabullenmek konusunda sorun yaratıyor. Yaşlılarda sıklıkla rastladığımız anksiyete, stres ve öfkenin sebebinin bahsettiğimiz faktörlerden kaynaklanabildiğini bilmek sevdiklerimizi anlayıp daha iyi iletişim kurmanın kapılarını açar. Aslında her yaşımızın zorlukları vardır. Nitekim çocukken bir an evvel büyümek ve yetişkin olmak istediğimizi hepimiz hatırlıyoruz. Her yaş kendi zamanında güzeldir ve yaşamaya değerdir. 

Peki bu süreçte yaşlılarımız için neler yapabiliriz? Öncelikle bu sürecin çok hassas bir süreç olduğunu unutmamamız gerekir. Yaşlılığın değerlerinden hiçbir şey eksiltmediğini hissettirmeli, onları her zaman olduğu gibi çok sevdiğimizi söylemeliyiz. Yaşlı bakım hakkında bilgi edinmeli gerektiği yerlerde uzmandan destek almaktan çekinmemeliyiz. Tüm bunların aksine yaşlılarımızı sosyal ortamlardan izole edip duygularını görmezden gelmek doğru bir yaklaşım olmayacaktır. Burada bahsettiğimiz noktalara temas edip, onları anladığımızı hissettirdiğinizde kaygıları ve streslerini büyük ölçüde azaltacağınıza emin olabilirsiniz. 

Blog yazılarında ara

Popular Posts

Yaşlılık Aylığı, Evde Bakım ve Engelli Maaşları Oku

Yaşlılık Aylığı, Evde Bakım ve Engelli Maaşları

2023 Yılı Güncel Maaşlar Ne Kadar Oldu?

12 May 2023
Evde Yaşlı Bakım Hizmetlerinin Faydaları Oku

Evde Yaşlı Bakım Hizmetlerinin Faydaları

Evde Bakımın Avantajları Nelerdir?

12 May 2023
2023 Bakıcı Ücretleri Ne Kadar? Oku

2023 Bakıcı Ücretleri Ne Kadar?

2023 Yılı Bakıcı Ücretlerinin Güncel Durumu Nedir?

12 May 2023
Yaşlı Bakıcınızda Olması Gereken Özellikler Oku

Yaşlı Bakıcınızda Olması Gereken Özellikler

Yaşlı Bakıcınızda Nelere Dikkat Etmelisiniz?

12 May 2023
Yaşlıları Anlamak Ve Doğru İletişim Kurmak Oku

Yaşlıları Anlamak Ve Doğru İletişim Kurmak

Yaşlılarla İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi Gerek...

25 May 2023